Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Το Περιουσιολόγιο της Τρόικας για την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Ο,τι δηλώσετε θα το χάσετε!Έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) συμπληρώνοντας 8 νέους κωδικούς. Σύμφωνα με το «Έθνος», στόχος είναι η Εφορία να έχει πλήρη και αναλυτική εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογουμένου εν όψει της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα και την κατάρτιση του περιουσιολογίου. Τί σημαίνει όμως η κατάρτιση του περιουσιολογίου (ένα μέτρο που βρίσκεται ψηλά και στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που απαλλαγεί η χώρα από το μνημονιακό καθεστώς) με τη χώρα να βρίσκεται υπό Οικονομική Κατοχή;

Ολες οι ενδείξεις  τείνουν στο ότι η κατάρτιση του περιουσιολογίου αφορά τη μαζική αρπαγή κινητής και ακίνητης περιουσίας των ελλήνων από τους γερμανούς ξεκινώντας από την άρση των πλειστηριασμών αλλά και σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Αυτή η καταστροφή μπορεί να αποτραπεί μόνο με ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ με τη μή συμπλήρωση των κωδικών αυτών.

Ειδικότερα, τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:
Ο 12ψηφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει

Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.
Η επιφάνεια των κατοικιών – μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου.

Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης
Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου
Το πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Επίκαιρων όμως το οποίο ισχυρίζεται ότι Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει φτιάξει ένα μηχανισμό ο οποίος έχει καταγράψει όλη την ιδιωτική ακίνητη περιουσία. –την υπολογίζουν ότι αξίζει 500 δις ευρώ και σε άλλα 200 δις εκτιμούν την ακίνητη περιουσία των νομικών προσώπων-, όλες τις «ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων οι οποίες έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των Γερμανών», -καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανέρχονται σε 163.4 δισ-, ακόμα μέχρι πίνακες ζωγραφικής και κοσμήματα των οποίων όμως δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία τους!
Το δημοσίευμα επικαλούμενο λεγόμενα Γερμανού αξιωματούχου που βρίσκεται στην Ελλάδα και ο οποίος επισήμανε στο περιοδικό ότι «Η Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο» καθώς και ότι δεν «πρόκειται να χαρίσουν στους Έλληνες ούτε ένα ευρώ» απ' τα τοκογλυφικά δάνεια που έχει πάρει το ελληνικό κράτος, γράφει ότι η Γερμανία θέλει «να αποφύγει κάθε πιθανή βλάβη και να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά και τους τόκους».
Σ' αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα η Γερμανική κυβέρνηση πίεσε για να δημιουργηθεί Περιουσιολόγιο, και προθυμότατα ο αρμόδιος υφυπουργός Μαυραγάνης όρισε μια επιτροπή για να ξεκινήσει τη συγκρότησή του. Στο Περιουσιολόγιο θα «κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν "ότι έχουν και δεν έχουν"».
Δέν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε το δημοσίευμα του σοβαρού περιοδικού, πόσο μάλλον όταν ενισχύεται από άρθρο του Στέλιου Κούλογλου στο TVXS:

Γιατί η τρόικα θέλει πλειστηριασμούς στα σπίτια.

Να ανασταλεί ο νόμος Κατσέλη και να  ξεκινήσουν πλειστηριασμοί στα σπίτια πολιτών που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, είναι μια απόφαση με μεγάλο πολιτικό ρίσκο. Είναι το μόνο που έλειπε σε μια Ελλάδα κοινωνικά διαλυμένη από την κρίση. Συμπλοκές και εικόνες όπως αυτές της φωτογραφίας στην Ισπανία, θα δώσουν πιθανότατα και την χαριστική βολή στην κυβέρνηση. Γιατί η τρόικα επιμένει τόσο πολύ;

Σε ένα ρεπορτάζ 15 μέρες πριν στο tvxs.gr, έχουμε ήδη εξηγήσει το οικονομικό παιχνίδι που παίζουν «τα κοράκια της ντροπής»: «μεγάλα funds του εξωτερικού αγοράζουν προβληματικά δάνεια, με μετρητά, στο 25% της αξίας τους, προσδοκώντας ότι θα προχωρήσουν και σε κατασχέσεις ακινήτων από την 1 Ιανουαρίου του 2014, οπότε και σύμφωνα με την πληροφόρησή μας θα αρχίσουν ξανά οι πλειστηριασμοί», δήλωνε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας Ευάγγελος Κρητικός. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η τρόικα δουλεύει και για αυτά τα funds. Οικονομικοί δολοφόνοι είναι οι άνθρωποι.

Αν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, οι τιμές όλων των ακινήτων θα γνωρίσουν ελεύθερη πτώση και για αυτό η εμμονή της τρόικας, για την οποία στην κυβέρνηση καμώνονται ότι απορούν, έχει ακόμη μία αιτία. Ήδη από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση και πριν καν υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο, σε ορισμένους Γερμανούς άρχισαν να τρέχουν τα σάλια για τις ελληνικές παραλίες και τα νησιά. Η γνωστή Bild αλλά και Γερμανοί βουλευτές του κεντροδεξιού συνασπισμού άρχισαν να υποστηρίζουν δημοσίως ότι το δάνειο που ζητούσε τότε η ελληνική πλευρά δεν θα έπρεπε να δοθεί χωρίς ανταλλάγματα. «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα», έγραφε η κιτρινοφυλλάδα.

  «Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωνε ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Frank Schaeffler, σε ένα ακόμη δημοσίευμα της Bild που είχε τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!».
  «Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά», συμπλήρωνε ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Marco Wanderwitz. Η Μέρκελ τους διέταξε τότε να σταματήσουν τις προκλητικές δηλώσεις. Ομως τρία χρόνια αργότερα η Ελλάδα είναι στα γόνατα και η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αρνηθεί την αξίωση της τρόικας για την κατάργηση του νόμου Κατσέλη.

Για έναν βόρειο, είτε αυτός είναι Γερμανός είτε Δανός, όπως ο Πολ Τόμσεν, ένα παραθαλάσσιο σπίτι στη Μεσόγειο, σε τιμή ευκαιρίας είναι όνειρο ζωής. Παλιότερα, Γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει ένταση με την Ισπανία, όταν πρότειναν να αγοράσει το Βερολίνο την Μαγιόρκα. Το 1988, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, κυκλοφόρησε η γερμανική κωμωδία  «Μan spricht deutsch» («Κάποιος μιλάει γερμανικά») που σατιρίζει την αποικιοκρατική συμπεριφορά και τα στερεότυπα κατά των νοτιοευρωπαίων μιας οικογένειας Γερμανών που κάνουν διακοπές στην Ιταλία.

  Στην ταινία αυτή, οι απαιτητικοί Γερμανοί τουρίστες θεωρούν τους Ιταλούς κλέφτες και τεμπέληδες γκρινιάζουν «γιατί οι Ιταλοί φτιάχνουν δρόμους με τα λεφτά μας, εμείς είμαστε οι αρχιπληρωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», για να αναφωνήσουν κοιτώντας ένα μαγευτικό ιταλικό τοπίο: «η Iταλία είναι θαυμάσια χώρα. Αν δεν είχε και Iταλούς (θα ήταν τέλεια)».

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, οι νότιοι μπορούν να παραμείνουν στην χώρα, όσοι δεν μεταναστεύσουν. Αν όμως ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ρίχνοντας τις τιμές, πολλοί θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα σπίτια τους - και φυσικά τα εξοχικά τους - σε εξευτελιστική τιμή, γιατί η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Ετσι, ακόμη και αν πέσει η υπάκουη κυβέρνηση, αυτοί που σήμερα κινούν τα νήματα στην Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα φθηνό εξοχικό στον ήλιο, έτσι για τα γεράματα.


Πηγή: http://chania-politis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8234.html?utm_source=Gypakis+Publications+-+Πολίτης+των+Χανίων+List&utm_campaign=7534864742-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_d5be15217e-7534864742-313858269

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου