Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΔελτίοΤύπου – Προβολή του ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία”

 
ΤηνΤετάρτη, 19 Ιουνίου, στοΤΕΕ (Νεάρχου), στις 9:00 μ.μ., ο “Όμιλος για την Πολιτική και τον Πολιτισμό” μαζί με τον “Όμιλο Επαναστατικής Θεωρίας” και τους “Φίλους  των  Γραμμάτων” θα προβάλουν το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία”  του  Κωστή Καρπόζηλου για τον πολιτικό ριζοσπαστισμό των Ελλήνων ομογενών στις  Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αι Το ντοκιμαντέρ  προσπαθεί  να αναδείξει μια άγνωστη εν πολλοίς πτυχή των  Ελλήνων εργατών μεταναστών  
που  δεν βίωσαν κανένα «αμερικανικό όνειρο» ούτε έγιναν επιχειρηματίες ούτε βρήκαν  «χρυσές  ευκαιρίες» στην χώρα της  «Σιδερένιας  Φτέρνας».
Στην συγκυρία που  διανύουμε, μέσα στο μαύρο κλίμα της κρίσης και  των  κολοσσιαίων  κοινωνικο-οικονομικών κα ιπολιτικών ανακατατάξεων, θεωρούμε  ότι το εν λόγω ντοκιμαντέρ είνα ιμία ιδιαιτέρως γόνιμη και σημαντική συμβολή  για τον δημιουργικό αναστοχασμό των προσπαθειών των εργαζομένων στην ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος στις Η.Π.Α.

Μόνο μέσω της  «αφύπνισης» της ιστορικής  μνήμης και της  «έναρξης λειτουργίας» της σκέψης και του γόνιμου-κριτικού αναστοχασμού μπορούμε  να χαράξουμε προοπτική, ν' ανοίξουμε  νέους δρόμους.

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε ένασημαντικό έργο και να συζητήσουμε όλοι μαζί για  το τότε και το σήμερα.

“ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”
“ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ”

“ΦΙΛΟΙ    ΤΩΝ    ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου