Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ - 6 Δεκέμβρη του '08

  Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας

 
«Μία μέρα πριν, λέγαμε τι θα κάνουμε όταν τελειώσουμε το σχολείο». Η συμμαθήτρια του Αλέξη σε κοιτάζει σαν να μη σε βλέπει......
 Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται  από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.Τέσσερα χρόνια μετά....και ακόμα δυσκολεύεσαι να γράψεις μία λέξη.

 Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης βρισκόταν με φίλους του, στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.Λίγο νωρίτερα, πλήρωμα περιπολικού διαπληκτίστηκε με τους νεαρούς.Το περιπολικό αποχώρησε, αλλά οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, επέστρεψαν με τα πόδια στο σημείο.Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ζήτησε τον λόγο από τους νεαρούς, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές. Μία σφαίρα βρήκε τον Αλέξανδρο, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.


 
«Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας»περιλαμβάνει:  Τον στρατιωτικό Νόμο που συζητήθηκε ως λύση στις κυβερνητικές συσκέψεις. Τις προσπάθειες συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας. Τις εξελίξεις στη δίκη. που κατέληξε στην τιμωρία των φυσικών αυτουργών. Τα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν για τα κίνητρα των τελευταίων.                                                       Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές: Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.



Ο ρόλος των media....
Το video που προβλήθηκε στην τηλεόραση υπέστη επεξεργασία και προσθήκη ηχητικών εφφέ (ήχους από άτομα να τα σπάνε) με σκοπό την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Γράφει ο  τότε δημοσιογράφος -διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης του Μega Χρήστος Παναγιωτόπουλος:"Δυστυχώς, όλα πήγαν λάθος. Μεταδώσαμε αλλοιωμένο το μοναδικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας. Είχαν περιληφθεί ήχοι διαδήλωσης και σπασμένων βιτρινών πριν ακουστούν οι δολοφονικοί πυροβολισμοί του Κορκονέα.
Έτσι, ευλόγως θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι προηγήθηκαν επεισόδια και, άρα, ο Κορκονέας βρέθηκε σε άμυνα!"




.


Η δικαιοσύνη...



  Ο

 δικηγόρος κατηγορίας Κούγιας....αναφέρει πως ο Αλέξης ήταν σε αγώνα πόλο όπου και προκλήθηκαν επεισόδια.Όπως και ότι στο σχολείο ο Αλέξης είχε πάρει αποβολή...
05/10/2011 
Υπό όρους αποφυλακίστηκε ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, (μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα), Βασίλης Σαραλιώτης,Ο Β. Σαραλιώτης ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη υγείας. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή, αλλά με τον όρο να παραμείνει στο νομό Δράμας.






ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Τα όνειρα μας είναι αλεξίσφαιρα!

Μ.Φ.

2 σχόλια: