Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η εκδήλωση στήριξης του Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Καντάνου, στην Κάντανο, από την ΟΜ. Α. Σ.













Με ιδιαίτερη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10-11-2012, στην Κάντανο, η μουσική αποσπερίδα με το συγκρότημα του Περικλή Τζουγανάκη, που διοργάνωσε η Ομάδα Αντίστασης Σελίνου, για την οικονομική στήριξη του Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Καντάνου.

Το παρακάτω κείμενο διαβάστηκε στην εκδήλωση από μέλος της ΟΜ. Α. Σ.:

«Στους σκοπούς της Ομάδας Αντίστασης Σελίνου, που συμπληρώνει ένα χρόνο  δράσης από τη σύσταση της, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η «Αντίσταση-αντίδραση απέναντι στα μέτρα και τις πολιτικές που υποβιβάζουν την αξιοπρέπεια μας και υποθηκεύουν την Ελευθερία της χώρας και της δικιάς μας» όπως και η «Αναβίωση-ενίσχυση αξιών που θα οχυρώσουν και θα υποστηρίξουν κάθε μορφή αντίστασης και διεκδίκησης», όπως η αλληλεγγύη.

Έτσι  δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι βλέποντας την τραγική κατάσταση της παιδείας στη χώρα μας, επιδεινούμενη από τις μνημονιακές αποφάσεις της Τρόικας, εξωτερικού και εσωτερικού. Κρίνοντας κι απ τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας, αφού μαζί με αυτά του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Καντάνου προστίθενται  και τα τεράστια προβλήματα
του δημοτικού σχολείου Ροδοβανίου όπως και του δημοτικού σχολείου Καντάνου με τα λειτουργικά πλέον προβλήματα, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της υποβάθμισης της παιδείας. Ενός αγαθού που θα πρεπε να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα μιας οργανωμένης κοινωνίας. Ενός αγαθού που, δυστυχώς, μαζί με άλλα, μας στερούν καθημερινά οι μνημονιακές πολιτικές και τα προγράμματα άγριας λιτότητας, διαλύοντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, υποβαθμίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απειλώντας την αξιοπρέπεια και την ίδια την επιβίωση μας ακόμα.

Επιπλέον, τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα, με το γνωστό πλέον ψευτοδίλημμα ψήφιση του μνημονίου ή χρεωκοπία, και με πραξικοπηματική κατάργηση της ίδιας της δημοκρατίας και των διαδικασιών της, έρχονται να συνεχίσουν την αλυσίδα της ελεεινής κοροϊδίας που μεταφράζεται σαν θυσίες για την πατρίδα. Μια πατρίδα όμως που μαστίζεται από την ανεργία, την αβεβαιότητα για το αύριο, την οικονομική και ψυχολογική μας ισοπέδωση, που πλησιάζει τα όρια της γενοκτονίας.

Ο σκοπός όλων μας πρέπει να είναι αυτός: Όλοι μαζί να μείνουμε ενωμένοι, δεν έχει σημασία ποιος δίνει βοήθεια και για ποιόν σημασία έχει να πιστέψουμε ξανά σε αληθινά πράγματα και τέτοια είναι η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη, η ενότητα μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για μια κοινωνία χωρίς τις βαρβαρότητες της ατελείωτης κρίσης του καπιταλισμού, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις μας και να βγούμε στους δρόμους, να συμμετέχουμε στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις για να τους δείξουμε ότι δεν θα μας έχουν συμμάχους στην καταστροφή μας, να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε.

Αν δε μας αφήνουν να ονειρευόμαστε
δε θα τους αφήσουμε να κοιμηθούνε.
Ο αγώνας συνεχίζεται»

Όπως είχε εξαρχής ανακοινωθεί σκοπός της εκδήλωσης ήταν η οικονομική στήριξη του Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Καντάνου, που δοκιμάζεται (απειλείται), μαζί με πολλά άλλα σχολεία στη χώρα μας, από τις μνημονιακές πολιτικές και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας.
Χάριν στην αμέριστη και συγκινητική συμπαράσταση που έδειξαν, οι γονείς (μετανάστες και Έλληνες) των μαθητών, και οι κάτοικοι του Σελίνου και των γύρω περιοχών, τα έσοδα της εκδήλωσης ήταν 4.500,55 ευρώ. Μείον τα έξοδα 1.466 ευρώ, απέμειναν 3.035 ευρώ, ποσό που η Ομάδα Αντίστασης Σελίνου, παρέδωσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Καντάνου, που θα το διαβιβάσει με τη σειρά του στο Γυμνάσιο - ΕΠΑΛ Καντάνου, για την κάλυψη των αναγκών του.

Ευχαριστούμε από καρδιάς:
Τους γονείς (μετανάστες και Έλληνες) των μαθητών, και τους  κάτοικους του Σελίνου και των γύρω περιοχών, που αγκάλιασαν την εκδήλωση.
Το Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Καντάνου, για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια τους, στο κάλεσμα μας για την εκδήλωση.
Τους μαθητές - μαθήτριες του Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Καντάνου, που ζωγράφισαν τις αφίσες που διακόσμησαν την αίθουσα.
Τους χορηγούς της εκδήλωσης που προσέφεραν: Ανδρουλάκης Ευτύχης (Τσέλιγκας) - ένα αρνί, Καστρινάκης Αντώνης - ένα γουρουνάκι, Καστρινάκης Ευτύχης - 300 σουβλάκια, Βακάκης Ευτύχης - ψωμί, Σηφάκη Γιώργο και Ελίνα - 2 ζωοτροφές, Σηφάκη Πολυχρόνη - κάρβουνα, Πατεράκη Κωστή - εκτυπώσεις για τις αφίσες, Κοντεκάκη Γιάνη - πάγο
Το δήμο Καντάνου - Σελίνου, για την παραχώρηση της αίθουσας και το Σύλλογο Γυναικών Καντάνου για την συμμετοχή τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περικλή Τζουγανάκη και το συγκρότημα του, που αφιλοκερδώς και δίχως δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, και μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά, με ατελείωτη  μουσική ενέργεια, πλατύ ρεπερτόριο, γλέντι και κέφι μέχρι πρωίας.

Αποδείχτηκε  ότι οι “μάχιμοι” ιστορικοί δεσμοί Σελίνου και Κισσάμου όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και ότι αναζωπυρώνονται, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν.

Σέλινο 13-11-2012

Ομάδα Αντίστασης Σελίνου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου