Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Μια κοινωνία βαθιά διχασμένη και γεμάτη μίσος


Αποφράδα μέρα η σημερινή. Ισως και να περάσει στην Ιστορία για τα κακά και τις συμφορές που θα φέρει στον τόπο η υπερψήφιση εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη συνενοχή και εκείνων της ΔΗΜΑΡ, του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας που μοναδικό στόχο έχουν τον οικονομικό εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πλήρη εθνική εξαχρείωση της Ελλάδας.

Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου διάφορων απίθανων τύπων που με τη δημοκρατική ψήφο του ελληνικού λαού εισχώρησαν στις τάξεις του κλαμπ των αντιπροσώπων του έθνους, έλαβαν τέλος. Ηρθε η ώρα της κρίσεως. Η ώρα της ψήφου, όταν τα πτερόεντα έπεα του κάθε βουλευτή γίνονται έργα υπέρ ή κατά του λαού και της χώρας μας.

 Μιλώντας την Κυριακή προς τους βουλευτές της ΝΔ, ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς ομολόγησε και μια αλήθεια αναφερόμενος στη μνημονιακή πολιτική. «Χάσαμε ως Ελληνες τα τελευταία δύο χρόνια από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από μειώσεις δαπανών του δημοσίου, από αύξηση των φόρων, από την ύφεση και την ανεργία το 35% του βιοτικού μας επιπέδου. Πρόκειται για τεράστια καθίζηση ευημερίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική Ευρώπη» παραδέχτηκε.
Οντως ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, σε καμία εποχή, κανένας λαός δεν έχασε σε καιρό ειρήνης τόσο πολλά όσα οι Ελληνες αυτά τα τρία καταραμένα χρόνια εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη βάση του μνημονίου που επέβαλαν στη χώρα μας οι επικυρίαρχοι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της ΕΕ, με την πλήρη και πρόθυμη συνεργασία της ηγεσίας των δύο κομμάτων - πυλώνων του συστήματος.

Τίποτα στην Ελλάδα δεν θα παραμείνει ίδιο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή απόψε τη νύχτα.

  Η αυριανή μέρα θα ξημερώσει με την Ελλάδα βαρύτατα τραυματισμένη, βαθύτατα διχασμένη, ενδεχομένως για πολλές δεκαετίες. 
Δεν αποκλείεται καθόλου να επακολουθήσουν δραματικά πολιτικά γεγονότα τα επόμενα χρόνια - και δεν αναφερόμαστε φυσικά στη θέση εντός ή εκτός κυβέρνησης εγχώριων πολιτικών σαλτιμπάγκων, αυτά είναι ασημαντότητες.
Εχουμε κατά νου πρωτίστως διεθνή και δευτερευόντως εσωτερικά γεγονότα αντίστοιχης τραγικότητας με εκείνα που έλαβαν χώρα πριν, κατά και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφορείται ήδη από τη... λουδοβίκεια νοοτροπία «το κράτος είμαι εγώ»! Αυτό συνάγεται από την ομιλία προς τους βουλευτές του την Κυριακή, όταν τους ζήτησε να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων που θα βυθίσει τους Ελληνες και την Ελλάδα σε πρωτοφανή κοινωνικά Τάρταρα.

«Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα μπρος, όπως υπάρχουν κι εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού... Εκεί βρισκόμαστε τώρα, ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη των δύο άκρων που σε ένα πράγμα συμφωνούν μεταξύ τους, μόνο σε ένα: να μην περάσει η πολιτική αυτής της κυβέρνησης...

Συμφωνούν μόνο στο να σκοτώσουν το μέλλον αυτής της κυβέρνησης» είπε μεταξύ άλλων ο Α. Σαμαράς. Καλά, ας μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι οι κατά τον πρωθυπουργό «λάσπες του παλιού» είναι η ευημερία του ελληνικού λαού, ενώ το «άλμα προς τα μπρος» που αυτός εκπροσωπεί είναι η πτώση στον οικονομικό και κοινωνικό Καιάδα. 
Το σημαντικότερο είναι ότι ο Α. Σαμαράς διακηρύσσει πως όσοι έχουν στόχο να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησής του συνιστούν «τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των δύο άκρων»! 

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δηλαδή αποτελεί «τα δύο άκρα» κατά Σαμαρά, αφού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είχαν πάρει συνολικά τον Ιούνιο το 48% των ψήφων, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι σήμερα βρίσκονται δημοσκοπικά πολύ χαμηλότερα.

 Εχθρός και «δύο άκρα» ο μισός ελληνικός λαός, λοιπόν. «Σκύλλα και Χάρυβδη», κατά τον πρωθυπουργό. Με αυτή τη νοοτροπία, τα σύννεφα της σύγκρουσης μαζεύονται βαριά στον ουρανό...

Του Γ.Δελαστίκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου