Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου κατάληψης στην Περιφέρεια Κρήτης


Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Μεγάλη, μαζική συμμετοχή του Ηρακλειώτικου λαού στο σημερινό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι φορείς του νομού
Μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας οι φορείς και πολίτες προχωρήσαμε σε κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημαρχείου  Ηρακλείου (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για να εκφράσουμε έμπρακτα την αντίθεση της κοινωνίας στις καταστροφικές πολιτικές και τα μέτρα που οι εντολοδόχοι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων.
Η κατάληψη συνεχίζεται και αποτελεί κέντρο αγώνα και δράσης
για  να ανατρέψουμε τα μνημόνια, τις Τρόικες και να ανοίξουμε ένα δρόμο προς την ελπίδα.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου
να αγκαλιάσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να συμμετέχουν μαζικά
στην κατάληψη της περιφέρειας.
Απόψε η κατάληψη θα πλαισιωθεί με διάφορες δράσεις (μηχανοκίνητη πορεία 5:00μμ, μουσική, τραγούδι, κλπ)
Αύριο Τετάρτη, στην πλ. Ελευθερίας:
στις 10:00πμ συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία
και στις 5:00μμ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ συλλαλητήριο
Αγωνιζόμαστε, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
·         Όχι στη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού
·         Όχι στην εγκατάλειψη των κοινωνικών παροχών
·         Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας
·         Όχι στην παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας
για να μη ζήσουμε σαν δούλοι
Ο σημερινός αγώνας δεν είναι μια απλή κινητοποίηση. Είναι αγώνας διαρκείας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Καλούμε τους μουσικούς να συμβάλουν με τη μουσική τους.
06.11.2012

Το συντονιστικό φορέων και πολιτών

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α ΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στην κατάληψη του κτιρίου της Α' ΔΟΥ Ηρακλείου έχουν προχωρήσει από το πρωί ομάδες διαμαρτυρόμενων πολιτών. Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί ομάδα διαδηλωτών προχώρησε στον αποκλεισμό της εφορίας, ενώ -όπως έγινε γνωστό- άλλη ομάδα έχει μεταβεί στην Βιομηχανική Περιοχή στήνοντας μπλόκο στο δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων από και προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. Δυνάμεις τις αστυνομίας επιβλέπουν διακριτικά τις κινητοποιήσεις που διεξάγονται ειρηνικά και χωρίς εντάσεις.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης με τους διαμαρτυρόμενους να παραμένουν στις επάλξεις Σημειώνεται ότι στην κατάληψη συμμετέχουν συνδικαλιστές του ΕΚΗ, αγρότες και εκπρόσωποι κομμάτων και του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Δικαιοσύνης που είχε διακοπεί από τρακτέρ που είχε σταθμεύσει στην μέση του δρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή σε «αγώνα ανατροπής τις κρίσιμες ώρες που τα επαχθή μέτρα θα ψηφίζονται στη Βουλή» καλεί σήμερα όλους τους Κρητικούς η συντονιστική επιτροπή αγώνα των φορέων της πόλης.
Μετά την μαζική συμμετοχή στο χτεσινό συλλαλητήριο οι φορείς καλούν τους πολίτες να δώσουν το παρών στις κινητοποιήσεις με στόχο «μια δυναμική αντίδραση στα μέτρα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στη φτωχοποίηση της κοινωνίας».

Το ραντεβού δίνεται στις 10.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα πραγματοποιηθούν μηχανοκίνητη πορεία και συλλαλητήριο με το κάλεσμα να απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των τάξεων, ανέργους, συνταξιούχους και φοιτητές από όλη την Κρήτη.




Φ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου