Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Διώκουν τον Εισαγγελέα Χανίων που "σήκωσε κεφάλι" στη Χούντα


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θυμίζει ίσως σκοτεινές εποχές του παρελθόντος που κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν θα ήθελε να θυμάται. 
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, με αφορμή ανοικτή επιστολή που απέστειλε σε ΜΜΕ της Κρήτης, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των Δικαστικών ενάντια στα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά τους χαρακτηρισμούς περί «καθεστώτος κατοχής», «κυβέρνησης δωσίλογων»
και «φαύλου καθεστώτος», οι οποίοι περιέχονται στην επιστολή του εισαγγελέα. ( η επιστολή δημοσιεύτηκε και στο blog μας )
Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα dikastis.gr και φαίνεται ότι ενόχλησε τα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, Βικτωρίας Μουρσιώνη, επειδή με σχόλιο της στην ιστοσελίδα, συμφώνησε με το συνάδελφό της.
Η πειθαρχική δίωξη γυρνά την ελευθερία του λόγου στη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω. Την ίδια ώρα που πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και γενικότερα μέλη της κοινωνικής ελίτ αυτής της χώρας βρίσκονται στο απυρόβλητο εδώ και χρόνια, είναι τουλάχιστον λυπηρό το να διώκονται πειθαρχικά δύο εισαγγελείς επειδή απλά εξέφρασαν τη γνώμη τους ως έλληνες πολίτες.
Με διώξεις τέτοιου είδους, δεν αποκαθίσταται στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας το πληγωμένο γόητρο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι έλληνες πολίτες εδώ και χρόνια έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τους θεσμούς, με ένα αίσθημα ανομίας και ατιμωρησίας να είναι διάχυτο στην ελληνική κοινωνία. Και γι αυτό ευθύνες έχουν τόσο Δικαστικοί λειτουργοί όσο και πολιτικά πρόσωπα.




Φ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου