Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΕ: Χτυπούν τον Κατρούγκαλο γιατί επικαλείται το Σύνταγμα

Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την πρωτοφανή επίθεση που πραγματοποίησε η ΝΔ εναντίον του συνταγματολόγου Γ.Κατρούγκαλου, όταν αυτός υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα να… επικαλεστεί το Σύνταγμα.
«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρώτα χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα επιβάλλουν τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στη σύγχρονη Ευρώπη, οργανώνοντας την πιο δραματική
πτώση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, η οποία έχει καταγραφεί σε ειρηνικούς καιρούς στην παγκόσμια ιστορία.
Επιτείνοντας την αυταρχική της στροφή, η κυβέρνησή τους βάλλει πλέον ανοιχτά ενάντια στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, ειδικότερα εκείνης που αντιτίθεται στα μέτρα.
 Έτσι επιτίθενται στο πρόσωπο του έγκριτου συνταγματολόγου και πανεπιστημιακού Γιώργου Κατρούγκαλου, του οποίου οι κοινωνικοί αγώνες και το επιστημονικό έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δέχεται τα πυρά του ακροδεξιού επιτελείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ακριβώς επειδή επικαλέστηκε το Σύνταγμα της χώρας.
Κάθε φωνή αμφισβήτησης προς τα έργα και τις ημέρες της επαίσχυντης κυβέρνησης, καθώς και κάθε κοινωνικός αγώνας καταλήγει να ενοχοποιείται προκειμένου να στηριχτεί η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Τέτοιες πρακτικές όμως συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία. Η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου στέκεται στο πλευρό του μέλους της Γιώργου Κατρούγκαλου και καταδικάζει την αήθη επίθεση στο πρόσωπό του.
Οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές του Μαξίμου, μαζί με τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ και τους συστημικούς διανοούμενους ένα μόνο στόχο έχουν κραυγάζοντας «Καταδικάστε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται»: Να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα, που δημιουργούν τα μνημόνια και οι συνεπακόλουθες πολιτικές του χρέους. Δεν δείχνουν ποτέ ανάλογη ευαισθησία όταν η βία στρέφεται εναντίον των αδύναμων, αντίθετα, τότε κατά κανόνα την επικροτούν. Η βίαιη καταστολή, οι βασανισμοί αντιφασιστών και τα κατ΄ ευφημισμόν κέντρα υποδοχής μεταναστών, είναι μερικές από τις ενδείξεις της μη-νομιμοποιημένης πολιτικής της.

Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε σε μία κυβέρνηση που ζητά ξανά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, δημιουργώντας ένα κλίμα που θυμίζει τη Μετεμφυλιακή Ελλάδα. Και τονίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι η σημερινή δουλεία μας με πρόσχημα το χρέος είναι ασυμβίβαστη με κάθε έννοια δημοκρατίας.
 Η διόγκωση του χρέους, που μας οδήγησε στη σημερινή καταστροφή, πρέπει να ελεγχθεί, και το χρέος να διαγραφεί, στο μέτρο που είναι αθέμιτο, παράνομο ή απεχθές. Η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής και η δημοκρατία μετρούν περισσότερο»


Οι περισσότεροι από το πάνελ είναι φυσικά γνωστοί στο ευρύ κοινό και δεν χρειάζονται συστάσεις. Σκεφτήκαμε όμως να θυμίσουμε δυο καταγγελίες που είχαν γίνει για τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Ο πρ. πρύτανης Γρυσπολάκης ξανακτυπά με τους μπράβους του στο Πολ. Κρήτης
Επίσης ένα κείμενο που έδειχνε ότι και ο ίδιος μπορεί να κατηγορηθεί για όσα σήμερα καταμαρτυρά στους αντιπάλους του μας έρχεται από το 1998 και την εφημερίδα Κύρηκας.  «Μια χούφτα χουλιγκάνων μ’ επικεφαλής τον καθηγητή Γρυσπολάκη έκανε γυαλιά-καρφιά πάλι το Πολυτεχνείο…Πέντε καθηγητές (μέλη ΔΕΠ) σε αγαστή συνεργασία ορμούν και μπουκάρουν. Διακρίνεται ο τωρινός [2000] αντιπρύτανης και πανταχού παρών στις τότε κινητοποιήσεις κ. Γρυσπολάκης. Κάνει την εμφάνισή του την κατάλληλη στιγμή για να δρέψει τις δάφνες του αγωνιστή. »
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου