Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι Σπόροι για τη Διατροφική Αυτάρκεια.


 Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια δραματική αύξηση του ελέγχου των φυτογενετικών πόρων και της αγροτικής παραγωγής με την αγροτική βιομηχανία να έχει μετασχηματιστεί, από ένα πεδίο μικρών εταιριών και δημόσιων προγραμμάτων, σε μια μορφή εταιρικού απαρτχάιντ που κυριαρχείται από πολυεθνικές.
Ωστόσο, οι αγρότες μικρής κλίμακας, με ήπιες μορφής γεωργίες και τη χρήση τοπικών και ιδιοπαραγώμενων φυτικών ποικιλιών, προμηθεύουν ακόμα με τροφή το μεγαλύτερο μέρος
του πλανήτη. Και αυτό, χωρίς να τους παρέχεται σχεδόν καμία υποστήριξη από τις κυβερνήσεις, οι οποίες, αντιθέτως, συνεχώς τους περιορίζουν, έως και ποινικοποιούν.
Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων διεκδικούν ενεργά μια άλλη μορφής γεωργίας και διατροφικής αυτάρκειας καθώς και το δικαίωμα τους, να παραμείνει η παραγωγή σπόρων στα χέρια των καλλιεργητών μέσα από αγροτικά, περιβαλλοντικά και πολιτικά κινήματα βάσης.

Η Terra Verde, πραγματοποιεί  μια εισαγωγή στο ζήτημα της εν εξέλιξη μετατροπής των σπόρων από ένα δημόσιο, μη-εμπορικό αγαθό σε προϊόν που διέπεται από αυστηρή νομοθεσία και περιορισμούς πατέντας , ενώ παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα των τοπικών & ιδιοπαραγώμενων ποικιλιών.

Παρασκευή 19 Απριλίου,
 και ώρα 20:00 στο χώρο του Στεκιού,  Χ’’Μιχάλη Νταλιάνη 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου