Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

«Για ένα μέτωπο, για έναν άλλο δρόμο, χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ...» Σάββατο 9 Μάρτη ώρα 6μ.μ. στη αίθουσα του ΤΕΕ,


Οι πιο βάρβαρες και ληστρικές δυνάμεις του διεθνούς κεφαλαίου, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την πρωτοφανή κρίση του συστήματος, βάλθηκαν να συντρίψουν τον εργαζόμενο λαό. Ο λαός και η χώρα μας, ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, υφίσταται από τα διακρατικά όργανα του χρηματοπιστωτικού άξονα –Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.- έναν αδυσώπητο κοινωνικό πόλεμο, οι δημογραφικές επιπτώσεις του οποίου γίνονται όλο και πιο δραματικές. Οι ξένοι και οι ντόπιοι δυνάστες και οι συνεργάτες τους, έστησαν  το δικό τους Μαύρο Μέτωπό και μάχονται πάσει θυσία να παρουσιάσουν
το Ευρώ και την «Ευρωπαϊκή προοπτική» ως το μόνο δρόμο, ως τη «μόνη βιώσιμη εθνική στρατηγική»!
Ο λαός μας, ενώ δεν χρωστάει τίποτα, νιώθει πια στο πετσί του, ότι αυτή ακριβώς η στρατηγική τους, σημαίνει μειωμένη λαϊκή κυριαρχία, σημαίνει εξόντωση της νέας γενιάς, μετανάστευση, τρομακτική αύξηση της ανεργίας, τεράστιες απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών, κατασχέσεις σπιτιών, παράδοση του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου στις ορέξεις των «επενδυτών». Στην συνεχή επιδείνωση της ζωής απαντούν με αυταρχικό παροξυσμό και δίνουν τροφή στο φασιστικό φαινόμενο.
Η τρόικα, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ. και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τα εργολαβικά ΜΜΕ, προσπαθούν να πείσουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουν είναι μονόδρομος και πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το Ευρώ, τα θανατερά μνημόνια και τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις δίχως τέλος!
Και όμως. Υπάρχει άλλος δρόμος για ζωή με αξιοπρέπεια, με προοπτική για τις επόμενες γενεές. Υπάρχει διέξοδος από την κρίση, ώστε να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να αποφύγουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι συνταξιούχοι, να βγει από το βούρκο και να ανοίξει τα φτερά της η νεολαία, να κρατήσουν τα σπίτια τους οι εργαζόμενες οικογένειες, να έχουμε πλήρη δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση, υγεία και ασφάλιση, να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή.
Ο άλλος δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, δεν θα έλθει από κανέναν αυτόκλητο σωτήρα, είτε «υπεύθυνο διαχειριστή και διαπραγματευτή», με το λαό στη γωνία, απλό θεατή και ψηφοφόρο... 

Είναι ο δρόμος της ανυπακοής και της ρήξης, που ανοίγει ο ίδιος ο λαός, οι ανένταχτοι σύντροφοι και αγωνιστές, ο λαός που συντονίζει τον αγώνα, φτιάχνοντας το δικό του Μέτωπο μάχης, με στρατηγική και πρόγραμμα, με τη δική του κοινωνική και πολιτική συμμαχία, για τη ζωή του, για το μέλλον των παιδιών του. 
Το εναλλακτικό πρόγραμμα αυτού του Μετώπου θα έχει βασικό σκοπό να αποτινάξει το ζυγό του Ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και να κατακτήσει διαμιάς διαγραφή του χρέους, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Να κατακτήσει λαϊκή κυριαρχία, εθνικό έλεγχο στη νομισματική και οικονομική πολιτική, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων στρατηγικής σημασίας, την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζόμενων και το ριζικό εκδημοκρατισμό όλης της κοινωνίας. Η εναλλακτική προοπτική σωτηρίας του λαού εκτός Ευρώ και ΕΕ δεν είναι η επιστροφή σε έναν πρωτόγονο εθνικό απομονωτισμό, αλλά τουναντίον η ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας και οργάνωσης του αγώνα σε ισότιμη βάση, με χώρες που βρίσκονται σε αντίστοιχο επίπεδο και με την αξιοποίηση των παγκόσμιων αντιθέσεων.
Το Μέτωπο, θα διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, μέσα από ένα ρωμαλαίο κοινωνικό κίνημα, με βάση το πρόγραμμά του, με στρατηγική κοινωνικού μετασχηματισμού και όχι διαχείρισης. Μέσα στο συλλογικό αγώνα για την ανατροπή της κεντρικής στρατηγικής του καθεστώτος –του μονόδρομου Ευρώ, Ε.Ε.& ΔΝΤ-, ο αγωνιζόμενος λαός θα ατσαλώνει τη συλλογική βούληση και δράση του, κάνοντας το Μέτωπό του επιτελείο συντονισμού του αγώνα, δημοκρατικά οργανωμένο στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, στους χώρους παραγωγής τέχνης και πολιτισμού. Με το νικηφόρο αγώνα του, θα ανοίγει το δρόμο για έναν άλλο τρόπο και τύπο κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης υπέρ των εργαζομένων, με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Είναι ανάγκη επιτακτική να θέσουμε τέρμα στη διχόνοια του εργαζόμενου λαού, και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αμοιβαία συντροφικότητα και αλληλοσεβασμό όσων θα συμμετέχουν στο μέτωπο. Κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα...Μέτωπο σημαίνει ενότητα δράσης στους βασικούς στόχους ζωής ή θανάτου του λαού στη συγκυρία. Οι δυνάμεις που μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για μια τέτοια μετωπική συγκρότηση δεν έχουν την πολυτέλεια των χωριστών ή παράλληλων δρόμων! 
“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ’ τον κόσμο. Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.”
Καλούμε σε ανοιχτή εκδήλωση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, τα μέτωπα, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες, τους ανένταχτους αγωνιστές, τις συνελεύσεις γειτονιάς, όλο τον λαό... με θέμα: «Μέτωπο για έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ» με ομιλητές τους: Αρ.Αλαβάνου (ιστορικό-μεταφράστρια) 
Γ.Κυριακάκη (οικονομολόγο)
 Γ.Μελισσαρόπουλο (μηχανικό)
 Δ.Πατέλη (πανεπιστημιακό) 
Χρ.Τουλιάτο (μηχανικό) 

Tο  Σάββατο 9 Μάρτη ώρα 6μ.μ. στη αίθουσα του ΤΕΕ

 Με Μέτωπο Λαέ, σήκω και πολέμα, με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. σου πίνουνε το αίμα.

Πρωτοβουλία μετωπικής συμπόρευσης δυνάμεων και αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου