Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σειρά συζητήσεων Κοινωνικά Κινήματα: Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ 3η Εκδήλωση : Συνελεύσεις Γειτονιών


Αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάτι αισιόδοξο στις ζοφερές μέρες των μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του ρατσισμού,θα το βρούμε στις πρωτοβουλίες και στις δράσεις από τα κάτω.  Εύκολα διαπιστώνουμε πως τα δυο τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι ομάδες που συγκροτούνται από πολίτες με σκοπό να αντιμετωπίσουν συλλογικά τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που έχει προκαλέσει η “σωτηρία” της χώρας.  
          Ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες από τα κάτω ξεχωρίζουν οι Συνελεύσεις Γειτονιών.
Οι συνελεύσεις που οργανώνονται σε πολλές γειτονιές σε όλη την Ελλάδα συχνά εντυπωσιάζουν με τη δυναμική τους και την πολιτική τους δράση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι συνελεύσεις γειτονιών ξαναθέτουν ως πρόταγμα τηνκοινωνικοποίηση στο χώρο της γειτονιάς. Αυτός ο τρόπος κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας με τον διπλανό στο καφενείο και στο πάρκο της γειτονιάς που ήταν παλιότερα καθημερινότητα στην Ελλάδα ,είχε αρχίσει να εκλείπει τελευταία χρόνια. Ξανάρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Οι γείτονες συναντιούνται, οργανώνονται, παίρνουν συλλογικά αποφάσεις, προχωρούν σε πρωτοβουλίες και στην έμπρακτη αλληλεγγύη στο διπλανό τους. Ταυτόχρονα επαναοικιοοιούνται τον ζωτικό χώροτης γειτονιάς.
          Στη τρίτη συζήτηση της σειράς συζητήσεων Κοινωνικά Κινήματα: ένας άλλος κόσμος είναι εδώ, θα συναντηθούν οι Συνελεύσεις γειτονιών των Χανίων  και θα συζητήσουμε για αυτόν τον τρόπο οργάνωσης, στον πυρήνα της γειτονιάς!
Συμμετέχουν :

Συνελεύσεις  κατοίκων :
                        Ακρωτηρίου
                        Αμπεριας
                        Νέας Χώρας
                        Σούδας
                        Χαλέπας
                        Λαϊκή Συνέλευση περιοχής Βαρύπετρου
                        Ομάδα Αντίστασης Σελίνου
Τετάρτη 13 Μαρτίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Νεάρχου 23 στις 20:00

--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου