Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους 11 διωκόμενους αγωνιστές.



Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο χώρο των δικαστηρίων Χανιών, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους 11 διωκόμενους αγωνιστές για την υπόθεση της παρέλασης στις 28/10/2011, οι οποίοι κατηγορούνται, για κατοχή και διακίνηση αντιμνημονιακού υλικού. Η διαδικασία διήρκησε περίπου 3 ώρες και οι 200 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης. Αναρτήθηκαν πανό και μαζεύονταν υπογραφές οι οποίες έφτασαν τις 500 οι οποίες
και κατατέθηκαν μαζί με την δικογραφία. Μαθητές και αρκετοί εκπαιδευτικοί μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, αφού είχε κηρυχτεί 3ωρη στάση εργασίας τόσο από την ΕΛΜΕ, και των νοσοκομειακών υπαλλήλων, όσο και από το σύλλογο δασκάλων Χανίων και τους συλλόγους φοιτητών Πολυτεχνείου και ΤΕΙ. Μεγάλη προσέλευση υπήρξε και από εκπαιδευτικούς από το Ρέθυμνο όπου είχε κηρυχτεί 6ωρη στάση εργασίας. Με κοινη δηλώση τους, οι διωκόμενοι αρνούνται την κατηγορία και καταγγέλουν πως η επιχειρούμενη δίωξή τους έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες.

Το παρακάτω υπόμνημα υπογράφει η Πρωτοβουλία των Διωκόμενων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:
ΠΡΟΣ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Την 28η Οκτώβρη του 2011 η μαζικότατη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης ενάντια στα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, χτυπήθηκε από ένστολους με γλομπς. Υπόλογοι δεν είμαστε εμείς, αλλά οι αστυνομικοί που για άλλη μια φορά σε συγχρονισμό με παρακρατικούς νεοναζί επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία.
Σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείτε δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Θεωρώ ότι η απόπειρα απόδοσης τέτοιου είδους κατηγοριών αποτελεί διαδικασία ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος και των πολιτικών αγώνων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κακώς αποδόθηκαν κατηγορίες εις βάρος μου και στους υπόλοιπους και δε θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον μας για τις διερευνούμενες πραξεις.

Χανιά, Πέμπτη 7-2-2013
Το υπόμνημα αυτό κατατέθηκε τη Πέμπτη 7/2 στην προανακριτική εξέταση των διωκόμενων




Φ/Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου