Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Όχι στην καταστροφή της Κρήτης από τις Βιομηχανικές ΑΠΕ


\Αρχική
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΠΕ –
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ.
 Η ώρα της απόφασης του ΣΤΕ για τις προσφυγές που κατέθεσε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βΑΠΕ ενάντια στα τρία έργα που εντάχθηκαν στο Fast Track, πλησιάζει.
Για να ενισχύσουμε αυτό τον αγώνα και να αυξήσουμε την πολιτική πίεση που χρειάζεται για το σκοπό μας, χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των πολιτών της Κρήτης, της Ελλάδας και του Κόσμου. Υπογράψτε την καμπάνια μας στον παρακάτω σύνδεσμο και διαδώστε το σε όλους τους γνωστούς και φίλους σας. 

«Εμείς οι υπογράφοντες αυτή τη διαδικτυακή κινητοποίηση ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, την άμεση ανάκληση των αδειών για τα τρία έργα βιομηχανικών ΑΠΕ εγκατεστημένης ισχύος 2.151 MW που προβλέπονται για την Κρήτη και την απένταξη τους από τον αντισυνταγματικό νόμο για την επιτάχυνση των επενδύσεων Fast Track.
Τα έργα αυτά που δεν παίρνουν υπόψη τους τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες του νησιού, που δεν καλύπτονται από κανένα ουσιαστικά χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, που δεν τέθηκαν σε καμία διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, για εμάς είναι παράλογα, παράνομα και συνεπώς ανεπιθύμητα.
Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους επικεφαλής των συναρμόδιων Υπουργείων αντί να προωθούν με διαδικασίες αδιαφανείς και έναντι πινακίου φακής την εκποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου του τόπου μας, να αφουγκραστούν τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να πράττουν στο πλαίσιο της λογικής, του μέτρου και του δίκαιου.
Ζητούμε, αντί της άνευ-όρων παραχώρησης όλων σχεδόν των κορυφογραμμών, κάμπων, προστατευόμενων περιοχών αλλά και ιδιωτικών περιουσιών, στους μεγαλοεπενδυτές αιολικών, υβριδικών - αντλησιοταμιευτικών, φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών σταθμών, να υποστηριχθεί έμπρακτα η εγκατάσταση ΑΠΕ για αυτοπαραγωγή-αυτοκατανάλωση (έτσι ώστε να υπάρξει διάχυση των όποιων πλεονεκτημάτων τους στις τοπικές κοινωνίες), παράλληλα με την εξοικονόμηση ενέργειας και την υποστήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου