Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πιστοποιητικά υποταγής ζητούν οι πιστωτές ΔΝΤ-ΕΕ


Βαθιά ταπεινωτικοί είναι οι όροι που προβλέπονται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων που θα ακολουθήσουν την καταβολή της πρώτης δόσης των 34,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό (που έπρεπε να είχε έρθει πριν 6 μήνες…) θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες και θα κατευθυνθεί πρώτο, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (16 δισ.) ώστε να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια που σημαίνει πως ούτε ένα ευρώ δεν θα φύγει
από τα ταμεία τους για να δοθεί στην αγορά, δεύτερο, στην κάλυψη του κόστους επαναγοράς των ομολόγων (11,3 δισ.) και τέλος, στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τις ανάγκες του προϋπολογισμού (7 δισ.).
 Απ’ αυτά μάλιστα τα χρήματα, πρώτες θα πάρουν οι γερμανικές επιχειρήσεις όπως φρόντισε να κάνει σαφές στον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζιδάκη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Φ. Ρέσλερ. Κι αν μείνουν τίποτε ψίχουλα, τότε να πάρουν κι οι άλλοι προμηθευτές του ελληνικού Δημοσίου. 
Τα χειρότερα όμως έπονται, γιατί για να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις από τα 52,4 δισ. μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να εκδίδεται «πιστοποιητικό συμμόρφωσης» (κάτι σαν πιστοποιητικό …αντιλαϊκών φρονημάτων) από δύο διεθνείς δικηγορικές εταιρείες οι οποίες θα πρέπει να γνωμοδοτούν για να δοθούν τα χρήματα.

Αν κρίνουν ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, τότε έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα Μνημόνια!!!

 Επιπλέον, με βάση τις προβλέψεις της νέας δανειακής σύμβασης, που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται για μια ακόμη φορά από κάθε δικαίωμα ασυλίας, ανοίγοντας έτσι τις πύλες για κατάσχεση κρατικής περιουσίας.


Φ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου