Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο Τρίτη 12-06 πλατεία Αγοράς 7μμ


Αντιφασιστικά συλλαλητήρια απόψε σε όλη τη χώρα
Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12/06 στις 7 μμ στην πλατεία Αγοράς
Να απονομιμοποιήσουμε κοινωνικά, πολιτικά και νομικά τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ της Χρυσής Αυγής και το φασισμό συνολικά.
Να ανατρέψουμε οριστικά
τις  πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο στην εξαθλίωση της κοινωνίας και την αναβίωση του φασισμού.
Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την υποβάθμιση της ζωής μας.

Ποτέ ξανά φασισμός!

Η πολιτική των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων  από τις κυβερνήσεις  του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ), οδήγησαν στην κατάργηση εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, σε μισθούς και συντάξεις στα όρια της πείνας, στη σταδιακή διάλυση τη δημόσια παιδεία και υγεία, στο ξεπούλημα τη δημόσια-κοινωνική περιουσία, σε  1.200.000 ανέργους.

 Ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην εξαθλίωση για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, ντόπιων και ξένων, την ίδια στιγμή που το σύστημα για να σπείρει τον τρόμο και να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου 

ενισχύει και χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες, οι οποίες επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους  δρόμους και τις γειτονιές, αλλά και του απεργοσπάστη, όπως απέδειξαν στη Χαλυβουργία αλλά και στις απεργιακές διαδηλώσεις του καλοκαιριού με τους ροπαλοφόρους ακροδεξιούς τραμπούκους που συνεργάζονταν με τα ΜΑΤ.

Η παραπάνω πολιτικές μαζί με την προεκλογική επιβολή της ατζέντας των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών από τις πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ,  

έστρωσαν το δρόμο για την είσοδο στη βουλή των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

 Είσοδος που συνοδεύτηκε από την έξαρση των πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες από τη συμμορία των χρυσαυγιτών, μέχρι τον άνανδρο τραμπουκισμό μπροστά στις κάμερες, των γυναικών-εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνας Κανέλλη και Σοφίας Δούρου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα, τους επιστημονικούς φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τον κάθε Πολίτη,  να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τοίχος απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και των πρακτικών του.

 Η νεότερη ιστορία μας, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο  δεν μας επιτρέπει  καμία ολιγωρία.  

Κοντομαρί,  Κάνδανος,  Εννιά Χωριά, Βορίζα, Γέργερη, Άνω Βιάννος , Δίστομο βίωσαν την ναζιστική θηριωδία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

 Να φράξουμε το δρόμο στους σύγχρονους νοσταλγούς του φασισμού.

Η ενδυνάμωση της παιδείας που επενδύει σε διαχρονικές ανθρωπιστικές αξίες και ιδανικά και η εξάλειψη των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών δημοκρατικών ανθρώπινων κοινωνιών.

ΕΛΜΕ  ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ          
ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   
     ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
http://www.elme-chanion.gr/


  ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 08-06-2012 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά φασισμός» και με αφορμή την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη, απόψε 8-06 -2012  διοργανώνονται αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της χώρας και με αίτημα να κηρυχθούν άκυροι οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.



Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν: στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια,
 στηΘεσσαλονίκη στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου,
 στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου,
 στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια,
 στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο,
 στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία
 και στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο.

Σε ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ζητείται να προχωρήσει άμεσα η ποινική δίωξη και η τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη «με παύση κάθε ασυλίας την οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται».

Τονίζεται επίσης, ότι «κανένας εργαζόμενος, κανένα σωματείο στα ΜΜΕ δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο φασιστών σε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό ή την κάλυψη της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις».
http://ad.doubleclick.net/imp;v1;f;257973551;0-0;0;81869165;1%7C1;48517501%7C48516629%7C1;;cs=g;%3fhttp:/ad.doubleclick.net/dot.gif?%5btimestamp%5d





Φ.Α

          

2 σχόλια:

  1. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥς ΦΑΣΙΣΤΕς ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥς ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή